ជើងមាន់ ១គីឡូ
សៀងខ្មៅ កន្លះខាំ
មើមខ្ញីចិញ្ច្រាំ ១ខាំ
ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ខាំ
ម្ទេសផ្អែម ៥ផ្លែ
ផ្កាចាន់ ឬ ប៉ូចកាក់ ១០ផ្កា
ស្ករត្នោត ២ ស្លាបព្រាបាយ
ទឹកប្រេងខ្យង ៥ស្លាបព្រាបាយ
ស្រា ស កន្លះពែង
ប្រេងឆា ១ដប
របៀបធ្វើៈ
ប្រឡាក់ជើងមាន់នឹងស្រាសកន្លះពែង ចំនួនមួយម៉ោង ហើយដាក់ស្ងោរ ឱ្យផុយទន់ស្បែក ទើបស្រង់ចេញហើយសម្រស់ទឹកឱ្យស្ងួត។
ដាំប្រេងឆាក្នុងខ្ទះ ដាំអោយក្តៅ ហើយបំពងជើងមាន់ ឱ្យក្រឡោតពងស្បែក ឡើងក្រហមស្អាត ទើបស្រង់ចេញដួសទុកឱ្យត្រជាក់។ ពេលបំពង សូមគ្របគម្របកុំខាន ដើម្បីកុំឱ្យខ្លាញ់ផ្ទុះ រលាកដៃ ឬ មុខ។ យកល្អ សូមប្រើគម្របឆ្នាំង ដែលថ្លាដូចកញ្ចក់ ងាយមើលឃើញជើងមាន់បំពងខាងក្នុង។
ក្នុងឆ្នាំងថ្មីមួយ សូមដាក់ស្ករត្នោត កូរឱ្យក្រហម ឡើងជ័រជើងអង្ក្រង រួចដាក់ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ និង មើមខ្ញីចិញ្ច្រាំ ចូល កូរឱ្យឈ្ងុយ ទើបចាក់ស្រា ស ១វែក ថែមទឹកប្រេងខ្យង សៀងខ្មៅ ផ្កាចាន់ (ឬ ប៉ូចកាក់) ចូលថែមទៀត កូរឱ្យសព្វ។
ចាក់ជើងមាន់បំពងចូល កូរឱ្យចូលជាតិ ហើយថែមទឹក ដាក់ខ ឱ្យចូលជាតិ រហូតផុយទន់ស្បែកជើងមាន់។ បើមិនទាន់ផុយ សូមថែមទឹកទៀតរម្ងាស់ទាល់តែផុយ រួចភ្លក្សថែមថយគ្រឿង តាមចំណូលចិត្តត្រូវការ។នៅពេលដួសបរិភោគក្តៅ សូមរោយម្ទេសផ្អែម និង ស្លឹកខ្ទឹម។ បើសិនជា ខត្រជាក់ សូមដួសដាក់ចាន ចំហុយជាមួយម្ទេសផ្អែម និងស្លឹកខ្ទឹម នោះនឹងមានរសជាតិកាន់តែឆ្ងាញ់៕
No comments:
Post a Comment